deskundig | persoonlijk | helder

deskundig | persoonlijk | helder

Nieuwsberichten

Nieuws


Terug naar overzicht

16-07-2020

Reisverzekering biedt geen dekking bij code oranje

Een reisverzekering biedt geen dekking bij code oranje. Ga je naar een land met code geel en verandert deze gedurende het verblijf naar oranje? Dan geldt deze beperking meestal niet. Maar als het gebeurt, moet je wel zo snel mogelijk vertrekken uit het desbetreffende land.

Voorwaarden
Een en ander blijkt uit gegevens van MoneyView, een onafhankelijk onderzoeksbureau. Dat heeft de voorwaarden van 29 reisverzekeringen bestudeerd. De regels per verzekering kun je nalezen op deze webpagina.

Schade die te maken heeft met corona, wordt door ongeveer de helft van de onderzochte reisverzekeringen – grotendeels of helemaal – uitgesloten. Dat geldt niet alleen voor kortlopende, maar ook voor doorlopende reisverzekeringen.

Overzicht per land
Momenteel geldt code oranje onder andere in het Verenigd Koninkrijk, veel Scandinavische landen en Turkije. Sinds begin juli is ook voor bepaalde gebieden in Portugal en Spanje het risiconiveau omhoog gegaan. Voor een actueel overzicht kun je het beste op de speciale website van het ministerie van Buitenlandse Zaken kijken.

Meer informatie
Heeft je een vraag over dit artikel of over reisverzekeringen? Neem dan even contact met mij op. Ik help je graag.



Terug naar overzicht




E-mailen
Bellen
LinkedIn